2015. november 11.

Hogyan tovább Magyarország
az Európai Unióban, a globális világban? c. sorozat 113. konferenciája:
„Innováció és Fenntarthatóság"


2015. november 12.

Hogyan tovább Magyarország
az Európai Unióban, a globális világban? c. sorozat 114. konferenciája:
„ATOMENERGIA = ELLÁTÁSBIZTONSÁG"

Jelentkezési lap


Szakértői igények Kínából

A GTTSZ egyik jogi tagvállalata, a TESCO Nemzetközi Együttműködési és Tanácsadó Kft. 2015. október 16-án fogadja a Budapestre érkező, Mr. Han Jinfeng vezérigazgató úr által vezetett Shandong Provincial Administration of Foreign Experts Affairs 6 fős delegációját. A delegáció tagjainak névsora mellékelve.

A TESCO Tanácsadó Kft. 2000-ben, majd 2008-ban megújítva, együttműködési megállapodást kötött a külföldi szakértők foglalkoztatására szakosodott kínai állami intézménnyel, a SAFEA-val és végrehajtó intézményével, a nemzetközi szakembercserét bonyolító nemzeti ügynökséggel, a CAIEP-pel. Az egyezmény célja magyar szakemberek elhelyezése Kína intézményeinél és vállalatainál, valamint kínai szakértő csoportok fogadása tapasztalatcserére, rövid időtartamú szakmai képzésre. A TESCO a kínai állam által regisztrált és a fenti tevékenység ellátására jogosítvánnyal ellátott szervezet.
A Shandong tartományból érkező delegáció látogatásának célja:

  • a tartomány és sajátosságainak bemutatása

  • a tartomány szakértői igényeinek prezentálása

  • az együttműködési keretek egyeztetése és rögzítése

Mellékeljük a jelenleg fennálló Shandong tartományra vonatkozó szakértői igényeket, amelyről a jobb áttekinthetőség érdekében készítettek egy összefoglalót, lebontva az egyes városokra.

Amennyiben Ön érdekelt a szakértői igények tekintetében, javasoljuk, keresse fel Pados László ügyvezető vezérigazgató urat, a GTTSZ főtitkárhelyettesét, Gazdasági és Külgazdasági Tagozatunk elnökét, a részletek megbeszélésével kapcsolatban.

Pados úr elérhetőségei:
TESCO Nemzetközi Együttműködési és Tanácsadó Kft.
H-1054 Budapest,
Tüköry utca 3
Tel.: (36-1) 311-0691
Mobile: (36-30) 970-6294
Fax: (36-1) 311-3849
web: http://www.tescoconsulting.hu


Könyvbemutató

A 2015. évi ünnepi könyvhéten jelent meg a Patai - Parragh - Lentner szerzőtrió "MAGYARORSZÁG A VÁLTOZÓ VILÁGBAN" című könyve. Prof. Dr. Lentner Csaba - az egyik szerző - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője és a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének főtitkárhelyettese is.

Erre hivatkozással és a nagyszerű könyv ajánlásaként tesszük közzé a könyv ünnepi bemutatóján készült felvételt, melyen Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke méltatta a művet és mutatta be szerzőit.

Könyvbemutató 1. rész Könyvbemutató 2. részTisztelt Hölgyem/Uram! Kedves Barátom!

Örömmel küldök értesítést, hogy megjelent a KÖZPÉNZÜGYEK ÉS ÁLLAMHÁZTARTÁSTAN c. könyvem a Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó gondozásában.
www.nktk.hu/termek/kozpenzugyek_es_allamhaztartastan/

www.shopmania.hu/konyvek/p-kozpenzugyek-es-allamhaztartastan-64865444


A 2013. év elején megjelent BANKMENEDZSMENT - BANKSZABÁLYOZÁS – PÉNZÜGYI FOGYASZTÓVÉDELEM c. szakkönyv után a Közpénzügyek és Államháztartástan az újabb tudományos munkám.
www.nktk.hu/termek/bankmenedzsment/
www.animakonyv.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=117085

A könyvek rendelhetők az alábbi linkekről, web áruházakon keresztül, illetve a Bankmenedzsment az ANIMA KÖNYVHÁLÓZATBAN fizikailag is elérhető.

Remélem, hogy hasznos, újszerű ismeretekhez jut a szakmai közönség, állam- és jogtudományi, közigazgatás-tudományi, és gazdaság-tudományi területeken.

Prof. Dr. Lentner Csaba

egyetemi tanár


Munkaértekezlet

2013. szeptember 25-én, a GTTSZ és a TESZ vezető tisztségviselői munkaértekezlete keretében Dr. Csizmadia László, a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) elnöke tartott tájékoztatót a közelmúltban megjelent Civil Etikai Kódex kiadványról.

A kiadvány recenzióját Baritz Sarolta – Laura nővér, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára készítette, melyet az alábbiakban közlünk.Tájékoztatjuk Önöket, hogy a GTTSZ új elérhetősége a következő: 1012 Budapest, Logodi utca 22-24. fsz. (Logodi utca – Mikó utca sarok). Telefonos és elektronikus elérhetőségeink változatlanok.

Térkép
1 %

Amennyiben úgy ítéli meg, hogy Szövetségünk, a közhasznú GTTSZ tevékenysége és céljai méltók az Ön bizalmára, és úgy dönt, hogy a NAV a GTTSZ-nek utalja az Ön által befizetett személyi jövedelemadó 1%-át, arra kérjük, hogy az APEH által kipostázott adóbevallási csomagban található nyomtatványt az alábbi minta szerinti tartalommal szíveskedjen kitölteni.

További részletek


 

BEMUTATKOZÁS 

A Gazdálkodási Tudományos Társaság 1992-ben, a rendszerváltás és a privatizáció körülményei között alakult meg. 2001-től Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségeként, mint párt-semleges, tudományos, szakmai, érdekképviseleti közhasznú szervezet tevékenykedik, melynek egyéni és jogi tagjai, országos és megyei tagozatai vannak. Tagjai között több mint 40 civil szervezet vezetője is megtalálható, éppen ezért kezdeményezője volt és jelenleg házigazdája, valamint ügyvezetője a Civil Szakmai Érdekképviseleti Szervezetek Országos Szövetségének, melynek jelenleg már 25 országos civil szervezet a tagja. A GTTSZ tagja a mindenkori kormány mellett működő Gazdasági és Szociális Tanácsnak.

További részletek  

   
                                      GTTSZ Lap elejére                                          

A GTTSz weblapok megtekintéséhez Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Apple Safari, vagy Google Chrome böngésző javasolt,
minimálisan 1024 pixel széles monitor felbontással.